Autor: Finantsuudised.ee • 18. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome tuletab bitcoin'i omanikele makse meelde

Foto: shutterstock.com
Soome maksuamet ootab krüptovaluutadega tehtud tehingutelt 30 miljoni euro suurusjärgus makse. „Meil on võimalusi isikud kindlaks teha,“ hoiatab maksuamet.

Suurem osa krüptovaluutadega tehinguid teinud soomlastest ei ole varem tulusid maksuametile teada andnud. Möödunud sügise buumi tulemusena on tehingutelt saadud kasum aga varasemaga võrreldes vähemalt kümnekordistunud.

Krüptovaluutadega teenitud kasum kuulub Soomes maksustamisele siis, kui see kasutusele võetakse ehk vahetatakse tavapärase valuuta või hüvede vastu. Eelmisel aastal võtsid paljud bitcoin'iga teenitud kasumi välja.

„Suur osa inimesi on krüptovaluutadega teenitud tulu maksuametile teatamata jätnud. Oleme seda märganud, võrreldes oma kogutud andmeid inimeste deklaratsioonidega,“ ütles maksuameti spetsialist Timo Puiro.

Puiro sõnul on amet tuvastanud üle 3300 soomlase, kes peaksid bitcoin'ide pealt maksu maksma. Osal neist on maksutähtaeg alles ees, teistel aga juba möödas.

3300 inimese bitcoin'idelt saadud kasum on suurusjärgus 100 miljonit eurot, millelt maksuamet loodab saada 30 miljoni euro jagu makse.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077