Uudised
Ainult tellijale

Maksude optimeerimise vähemtuntud probleem – ettevõtte ilme ja olemus muutub arusaamatumaks

Wayne Guay: Kui investorid ei tea, mis toimub, muutub neil juhtkonna tegevuse jälgimine raskemaks. Kui juhatus või juhtkond arutleb, kas nad teevad piisavalt või liiga palju maksuplaneerimist, võiks arvestada, et investorid ütlevad: „See on tore, et te maksukoormust vähendate, aga ärge tehke seda nii, et me ei saa organisatsioonis toimuvast aru.”  Foto: shutterstock.com

Paljud ettevõtted planeerivad makse,­ et vähendada võlakohustust ja parandada oma rahalist seisu. Kui maksuplaneerimine on aga liiga agressiivne,­ võib läbipaistvus kahaneda ja ettevõtte finantsiline keerukus seeläbi suureneda. See võib muutuda probleemiks välistele osapooltele, nagu aktsionärid või investorid, kes vajavad teavet, et teha parimaid otsuseid oma investeeringute kohta.

Whartoni raamatupidamisprofessorid Jennifer Blouin ja Wayne Guay koostöös Londoni Ärikooli professori Karthik Balakrishnaniga avaldasid hiljuti uuringu „Kas agressiivne maksuplaneerimine vähendab finantsaruandluse läbipaistvust?”, mis rõhutab selle probleemi olulisust.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • kord nädalas ilmuva finantsuudised.ee uudiskirja
 • ligipääsu Finantsjuhtimise Infolehe PDFidele
 • Äripäeva Infopanga hõbepaketi
 • parimad pakkumised finantskoolitustele
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  FINANTSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad finantsteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

  Finantsuudised.ee toetajad:

  Bret Metsküla
  Bret MetskülaFinantsuudised.ee juhtTel: 58 117 860
  Rain Jüristo
  Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077