Autor: Allan Rajavee • 7. veebruar 2020

Vilepuhumise nõuded aitavad ettevõtjal oma musta pesu ise ära pesta

Advokaadibüroo KPMG Law asutaja Risto Aguri sõnul ei tohi vilepuhumist seostada pealekaebamise kultuuriga, vaid võimalusena pesta ettevõtte musta pesu ilma avaliku skandaalita.
Foto: HEIKKI AVENT
Kuigi Eesti ettevõtjad on vilepuhumisega kokku puutunud juba aastakümneid, pole soovinud poliitikud ega ettevõtjad luua süsteemi, mis aitaks suured skandaalid ära lahendada juba rohujuure tasandil, nentisid advokaadibüroo KPMG Law asutaja Risto Agur ja KPMG riskinõustamise valdkonna juht Viljar Alnek.

Eestis on olnud mitu märkimisväärset vilepuhumisjuhtumit: Taltechi teadusrahade kõrvalekantimine, maaeluministeeriumi endise kantsleri Illar Lemetti ja endise ministri Mart Järviku konflikt, Danske rahapesu või Reformierakonna väidetav varirahastamine. „Pole ettevõtjaid, keda poleks see teema aastakümneid puudutanud, kuid alles nüüd otsustas Euroopa Liit võtta vastu direktiivi, mis ühtlustab vilepuhumisereeglid majandusühenduse üleselt,“ ütles Agur.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077