Autor: Allan Rajavee • 7. veebruar 2020
Ainult tellijatele

Vilepuhumise nõuded aitavad ettevõtjal oma musta pesu ise ära pesta

Advokaadibüroo KPMG Law asutaja Risto Aguri sõnul ei tohi vilepuhumist seostada pealekaebamise kultuuriga, vaid võimalusena pesta ettevõtte musta pesu ilma avaliku skandaalita.
Autor: HEIKKI AVENT

Kuigi Eesti ettevõtjad on vilepuhumisega kokku puutunud juba aastakümneid, pole soovinud poliitikud ega ettevõtjad luua süsteemi, mis aitaks suured skandaalid ära lahendada juba rohujuure tasandil, nentisid advokaadibüroo KPMG Law asutaja Risto Agur ja KPMG riskinõustamise valdkonna juht Viljar Alnek.

Eestis on olnud mitu märkimisväärset vilepuhumisjuhtumit: Taltechi teadusrahade kõrvalekantimine, maaeluministeeriumi endise kantsleri Illar Lemetti ja endise ministri Mart Järviku konflikt, Danske rahapesu või Reformierakonna väidetav varirahastamine. „Pole ettevõtjaid, keda poleks see teema aastakümneid puudutanud, kuid alles nüüd otsustas Euroopa Liit võtta vastu direktiivi, mis ühtlustab vilepuhumisereeglid majandusühenduse üleselt,“ ütles Agur.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077