Autor: Finantsuudised.ee • 9. juuni 2017

Rahandusministri kandidaat tõstaks käibemaksu

Toomas Tõniste
Autor: Meeli Küttim

IRLi rahandusministri kandidaadi Toomas Tõniste sõnul tõstaks tema mitme erineva maksu asemel pigem käibemaksu.

Helir-Valdor Seederi tulekuga IRLi juhiks on koalitsioon hakanud maksupaketti ümber vaatama. Tõniste rääkis „Aktuaalsele kaamerale” antud intervjuus, et tema suurendaks mitme erineva maksu asemel käibemaksu.

„Mina isiklikult väga mitme erineva maksu asemel, mis tekitavad segadust ja bürokraatiat, võib-olla lisaks käibemaksule ühe protsendi juurde ja maksustaks tarbimist. Raha läheb ju selles mõttes õilsasse kohta, inimeste sissetulekuks, madalapalgaliste tulumaksuvaba määr ju tõuseb 500 euroni,“ rääkis ta.

Õiguskantsler Ülle Madise on vaidlustanud riigikohtus koalitsiooni alkoholiaktsiisi tõstmise plaani. Riigikohus teeb otsuse selle kohta hiljemalt juuli keskpaigaks. Tõniste kinnitusel pole tal veel varuplaani juhuks, kui riigikohus annab õiguskantsleri õiguse. „Ma pole nii kaugele veel mõelnud, et oleks plaan B ja C. Minu plaan on ikkagi see, et meil oleks nii madalad maksud kui võimalik ja võimalikult vähe uusi makse,“ sõnas ta.

Loe lisa ERR uudisteportaalist.

Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 667 0405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077