Autor: Finantsuudised.ee • 29. oktoober 2019

Finantsinspektsioon alustas Swedbanki suhtes väärteomenetluse

Autor: Andras Kralla

Finantsinspektsioon otsustas 28. oktoobril 2019 alustada väärteomenetluse seoses Swedbank AS suhtes varasemalt sellel aastal rakendatud finantsjärelevalvemenetluse käigus ilmnenud väärteo tunnustega.

Finantsjärelevalvemenetlus algatati rahapesu tõkestamise reeglite järgimise kontrollimiseks. Eraldi seisvas väärteomenetluses selgitatakse välja, kas on sooritatud rahapesu tõkestamise reeglite rikkumist kirjeldavale väärteokoosseisule vastav õigusvastane tegu, kas isik on selle toimepanemises süüdi, kas esinevad väärteomenetluse lõpetamise asjaolud ja muud olulised küsimused. Väärteomenetlus on suunatud karistamisele, finantsjärelevalvemenetluse eesmärk on isiku käitumise suunamisega hoida finantsstabiilsust, turu läbipaistvust. Swedbank AS suhtes jätkub ka finantsjärelevalvemenetlus.

Finantsinspektsioon teeb antud finantsjärelevalve asjas koostööd Rootsi ja Balti riikide pädevate asutustega. See tähendab, et finantsjärelevalveasutused koordineerivad oma tegevust ning jagavad omavahel teavet ning hinnanguid. Finantsinspektsioon ei vii läbi kriminaalmenetlust ega ole selleks pädev uurimisasutus.

Finantsinspektsiooni kavandab menetluse tulemustest teada anda kõige varem järgmise aasta alguses.

Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 667 0405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077